Oosterwold

Een unieke ontwikkeling

Oosterwold is een unieke plek in Nederland op ontwikkelingsgebied. Deze wordt namelijk overgelaten aan degene die zich hier willen vestigen: de eindgebruiker. Iedereen mag op iedere plek een kavel uitzoeken in het ruim 4.300 hectare tellende groene gebied tussen Zeewolde en Almere. Hierbij is het uitgangspunt dat het gebied een ruime opzet krijgt; slechts 12,5% van het totaal mag worden bebouwd. Dat komt neer op circa 15.000 woningen. Behalve een aantal spelregels zijn er geen beperkingen wat betreft de functies en kavelgroottes.

Mensen in Wilgenwold bepalen samen over zaken als openbare ruimten, wegen, paden en groen. De gebiedsontwikkeling wordt aan het eigen initiatief overgelaten.

Locatie Oosterwold

Oosterwold is een gebied van ongeveer 43 vierkante kilometer tussen Almere en Zeewolde, doorsneden door de A27. In Wilgenwold worden de zeer duurzame woningen op zeer ruime kavels ontwikkeld die door hun stoere en landelijke karakter prachtig passen in het groene polderlandschap van Oosterwold. Vanuit Wilgenwold rij je binnen een paar minuten de afslag naar de A6 of A27 op.

Amsterdam en Utrecht > 30 minuten met de auto
Het Gooi > 15 minuten met de auto

Directe omgeving

Wilgenwold ligt tussen de Kievitsweg vlakbij Golfclub Aalmeerderhout en de Paradijsvogelweg in Almere. Op steenworp afstand ligt de wijk Nobelhorst, waar al voorzieningen zoals een basisschool, huisartsenpost en binnenkort meerdere winkels en een supermarkt zijn. De wijken Vogelhorst en Almere Hout liggen tegenover Wilgenwold. Het wijkje komt dichtbij een van de vele bossen van Staatsbosbeheer te liggen. Aan natuur in de omgeving geen gebrek: het Almeerderhout en de Oostvaardersplassen zijn een mooi fietstochtje waard.

wilgenwoldlocatie

Wilgenwold werkt samen met:

sustainerhomes.logo
Suvulpenenroozenburgmakelaar.logo
karres-brands