Duurzaam en doordacht: onze drie woningtypes

Energieneutraal, prachtig design, zeer comfortabel

Wilgenwold werkt samen met Sustainer Homes, dat extreem duurzame woningen ontwikkelt. Vergeleken met de standaard woningen waarin staal en beton zijn verwerkt, veroorzaken de woningen van Sustainer Homes ruim 90% minder CO2-uitstoot, zowel tijdens het milieuvriendelijke productieproces als wanneer je er in woont. Dat is pas duurzaam!

Alle Sustainer Homes zijn minimaal energieneutraal en wekken energie op met standaard inbegrepen zonnepanelen. De woningen in Wilgenwold zijn van alle gemakken voorzien: van badkamer tot zonnepanelen en warmtepomp. Een keuken is niet standaard in de prijs inbegrepen, maar kan in overleg met de aannemer natuurlijk in de bouw worden opgenomen.

De drie types bieden veel mogelijkheden: compacter maar nog steeds ruim wonen kan in het type van 100 m2, de woning van 140 m2 biedt voldoende ruimte voor bijvoorbeeld een wat groter gezin. De grootste woning van 180 m2 is ook geschikt om wonen en werken te combineren.

De prijzen zijn inclusief eigen grond, woning en de aanleg van de wegen, het parkachtige landschap en het water. 

Type 1

Gebruiksoppervlak (GBO): circa 93 m2
Bruto kavel circa 880 m2
€ 455.000 von*

Inclusief eigen grond, woning en aanleg van zowel de wegen, het parkachtige landschap als het water.

Klik hier voor de plattegrond in het groot (pdf).

* De VON prijzen zijn per 5 februari 2019 jl. aangepast nadat de gemeente de grondprijzen per omgaande heeft verhoogd

De entree met ruime hal en garderobe biedt toegang tot het toilet met designfontein, twee slaapkamers en de badkamer. De eerste slaapkamer is circa 10 m2 groot en heeft ruimte voor inbouwkasten. De tweede slaapkamer is met 15.5 m2 ruimer en heeft ook ruimte voor inbouwkasten aan één zijde. De badkamer is compact met een moderne inloopdouche en een royale wastafel. De ruime open woonkamer heeft een grote schuifdeur naar het overdekte terras. De luxe keuken heeft ruimte voor een kookeiland. Door de dubbele hoogte is er een optimaal gevoel van lucht en ruimte.

Type 2:

Gebruiksoppervlak (GBO) circa 137 m2
Bruto kavel circa 1288 m2
€ 555.000 von*

Inclusief eigen grond, woning en aanleg van zowel de wegen, het parkachtige landschap als het water.

Klik hier voor de plattegrond in het groot (pdf).

* De VON prijzen zijn per 5 februari 2019 jl. aangepast nadat de gemeente de grondprijzen per omgaande heeft verhoogd

Kenmerkend onderdeel van de architectuur van de woningen van type 2 is de dakconstructie. Deze is zichtbaar in iedere ruimte en geeft een extra gevoel van lucht en ruimte. De woning wordt bereikt via de entree met een ruime garderobe. Deze is het startpunt van een middenas die de woning conceptueel in twee helften deelt: de slaapvleugel aan de rechterzijde en de woon- en leefvleugel aan de linkerzijde. Meteen rechts is de eerste slaapkamer; met een oppervlakte van bijna 16 m2 is deze ruim en licht. Een gehele zijde bestaat uit een wand die ruimte biedt voor plafond-hoge inbouwkasten. Daar naast bevindt zich het moderne gastentoilet en de badkamer met ligbad, inloopdouche en wastafel. De technische ruimte bevat de technische installatie maar vervult ook de functie van berging. Op het einde van de as bevinden zich nog twee slaapkamers: eentje van een bescheiden 8,5 m2 met inbouwkast en een ruime slaapkamer van bijna 16 m2 met walk-in closet. De woonvleugel is ruim en licht. De keuken is in het hart geplaatst en vormt samen met de inpandige loggia een visuele scheiding tussen het eetgedeelte en de woonkamer.

Type 3:

Gebruiksoppervlak (GBO) circa 172 m2
Bruto kavel circa 1568 m2
€ 655.000 von*

Inclusief eigen grond, woning en aanleg van zowel de wegen, het parkachtige landschap als het water.

Klik hier voor de plattegrond in het groot (pdf).

* De VON prijzen zijn per 5 februari 2019 jl. aangepast nadat de gemeente de grondprijzen per omgaande heeft verhoogd

Woningen van type 3 bestaan uit twee volumes die ogenschijnlijk in elkaar grijpen. Er is een laag blokvormig volume en het hoofdvolume met een dakconstructie. Deze is zichtbaar in iedere ruimte en geeft een extra gevoel van lucht en ruimte. Middels de ruime entree betreedt men het midden van de woning. De slaapkamers zijn aan weerszijden van de entree gepositioneerd. Aan de rechterzijde bevindt zich het moderne gastentoilet met designfontein en een kleine badkamer met ruime wastafel en inloopdouche. Verder zijn er twee ruime slaapkamers van respectievelijk 16 m2 en 18,5 m2, beide met ruimte voor inbouwkasten en een ruime berging, die tevens als extra kamer kan worden gebruikt. Deze heeft een eigen entree. Aan de andere zijde van de woning bevinden zich nog twee slaapkamers: een ruime slaapkamer van 18 m2 en een kleinere slaapkamer van 10 m2. Tevens bevindt zich hier ook een tweede badkamer met inloopdouche, ligbad, dubbele wastafel en tweede toilet. Het woongedeelte is zeer ruim en licht van opzet; de verschillende woonfuncties lopen naadloos in elkaar over. Er is onder andere plek voor een kantoor aan huis, een study en een ruime woonkeuken met schiereiland. Het gevoel van ruimte wordt nog verder versterkt door de dakconstructie en het terras, verbonden aan de woonkamer. Binnen en buiten vloeien subtiel in elkaar over.

Uitstraling

Deze Sustainer Homes hebben een robuuste, landelijke stijl en passen naadloos in de omgeving. De woningen worden in het wijkje met elkaar verbonden door groene wilgenlaantjes, water met bruggetjes en bloemrijk grasland.

Indeling

De indeling is speels maar functioneel: in elke type kijk je door het vele glas direct het landschap in. De dakvorm geeft je woning een stoer karakter, en biedt ruimte. In de twee grotere types is het mogelijk om nog een extra kamer te creëren. Je kunt in deze modellen ook kiezen voor minder kamers, waardoor de woonkamer ruimer wordt.

Kavelindeling

In Oosterwold koop je een ‘bruto’ kavel. Om van Wilgenwold een mooie groene wijk te maken, rekenen wij al deze percentages van je uit en koppelen zaken als openbaar groen, de doorwaadbare zone, de waterberging en afvalwaterverwerking en natuurlijk de buurtweg met omliggende kavels tot een landelijk, logisch en goed werkend geheel.

tabel.kavels

Materialen

De Sustainer Homes combineren een volledig houten gevel met een moderne landelijke look. De strakke lijnen zorgen voor rust in het landschap, waardoor de woningen en de omgeving hand in hand gaan. Natuurlijk kun je kiezen uit meerdere opties voor de houten gevel en binnenafwerking.

Prijs en meerwerk

In de lijst met technische specificaties zie je wat er standaard in de woningen verzorgd wordt. Een keuken is niet standaard in de prijs inbegrepen, maar kan in overleg met de aannemer natuurlijk in de bouw worden opgenomen. Voor de badkamer is een budget opgenomen waarmee je zelf je eigen badkamer kunt samenstellen. De gevels zijn van thermisch verduurzaamd hout van Thermowood, of vergelijkbaar. De woning wordt verwarmd middels vloerverwarming met een lucht-, water-, warmtepomp. De binnenwanden worden sausklaar opgeleverd. Wil jij iets heel anders, dan kan dat meerwerkkosten opleveren. In een later stadium geven wij je een aantal opties voor meerwerkpakketten.

Privacy

Hoge hekwerken en schuttingen zijn niet toegestaan in Oosterwold: alleen op je erf – je zogenaamde roodkavel- mag je gebruikmaken van een erfafscheiding van maximaal 2 meter hoog. Op de rest van je kavel zorgt Wilgenwold aan de kavelgrenzen op een natuurlijke manier voor een geborgen gevoel van privacy door het planten van bomen, haagjes en wilgenlanen.

Geen riool maar helofytenfilter

In Oosterwold wordt geen riool aangelegd. In Wilgenwold worden alle woningen aangesloten op een groot helofytenfilter. Dit is een natuurlijk filter met riet en wilgen, zand en schelpen waar het afvalwater door naar beneden zakt.  De wortels van de planten zuiveren het water. Het is een beproefde en zeer milieuvriendelijke manier om water te zuiveren voordat het later geloosd wordt in bijvoorbeeld een sloot.

nieuwhelofytebfilter

Wilgenwold werkt samen met:

sustainerhomes.logo
Suvulpenenroozenburgmakelaar.logo
karres-brands