project wilgenwold kavels overzichtfoto

Kavels & Gebiedsinrichting Wilgenerf

De gemeenten Almere en Zeewolde werken samen met het Waterschap Zuiderzeeland, de provincie Flevoland en het Rijksvastgoedbedrijf als Werkmaatschappij Oosterwold aan een unieke vorm van gebiedsontwikkeling met ruimte voor 15.000 woningen. Ook bedrijven, kantoren, scholen en andere

voorzieningen kunnen zich hier vestigen. De overheid heeft geen wijk uitgedacht met straatnamen, rotondes, wegen en voorzieningen zoals scholen of winkels. Het zijn de toekomstige bewoners, bedrijven en instellingen zelf die bepalen hoe Oosterwold wordt ingericht.

Het erf als knooppunt

Het gemeenschappelijke kavel is het levende middelpunt van het Wilgenerf. Verbondenheid met de andere erven, met elkaar, met de natuur; waar ontmoeting en samen leven voorop staan. Op het erf komt alles samen: circulair leven als een wijze waarop er verantwoordelijkheid voor het landschap wordt genomen.

Het Wilgenerf krijgt vorm door in te spelen op het kenmerkende verleden van een boerenerf en de technologie van morgen. Het dorp van toen, gericht op de toekomst. Bekeken vanuit een architectonische, landschappelijke en sociale context. Daarbij is het Wilgenerf het middelpunt van de omliggende woningen en neemt het op een vanzelfsprekende wijze deze functie in.

Kavel type 1

circa 640 m2

Kavel type 2

circa 800 m2

Kavel type 3

circa 960 m2

Op het Wilgenerf wonen mensen in een groene landelijke omgeving. Het boerenleven op een moderne wijze. Dorps, duurzaam en beschut wonen in een buurt waar de bewoners de lokale natuur en de moestuin met elkaar delen. en waar ze genieten van de privacy van hun eigen huis en tuin.

De duurzame en circulaire woningen, de kas en groene leefomgeving geven de toekomstige bewoners alle ingrediënten om te voorzien in eigen voedsel, water, energieopwekking en opslag.

Op het Wilgenerf vestigen zich maximaal twaalf huishoudens die samen verantwoordelijkheid dragen voor de gemeenschappelijke grond.

Al vanaf het eerste begin zal de verbinding worden gezocht met de toekomstige bewoners, om hen mee te laten denken over de inrichting. Hierbij valt te denken aan een kas, schuur en collectieve tuinen. Daardoor zal het Wilgenerf nog meer de thuishaven worden van haar (buurt) bewoners en een aansprekend voorbeeld zijn hoe de Oosterwolders wonen en elkaars ‘leven op een duurzame manier’ weten te verbinden.

woningen oosterwold

Woningen

kavel oosterwold luchtfoto

Kavels

brochure wilgenerf

Brochure aanvragen

Projecten in Oosterwold

Wilgenwold

Woning excl. grond
Vanaf € 302.500
Bekijk project

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Wilgenwold werkt samen met: