Wonen in Oosterwold

Oosterwold is een unieke plek in Nederland op ontwikkelingsgebied. Deze wordt namelijk overgelaten aan degene die willen wonen in Oosterwold: de eindgebruikers. Iedereen mag op iedere plek een kavel uitzoeken in het ruim 4.300 hectare tellende groene gebied tussen Zeewolde en Almere. Hierbij is het uitgangspunt dat het gebied een ruime opzet krijgt; slechts 12,5% van het totaal mag worden bebouwd.

Dat komt neer op circa 15.000 woningen. Behalve een aantal spelregels zijn er geen beperkingen wat betreft de functies en kavelgroottes.

Mensen in Wilgenwold bepalen samen over zaken als openbare ruimten, wegen, paden en groen. De gebiedsontwikkeling wordt aan het eigen initiatief overgelaten.

wonen in oosterwold kaart met plattegrond

Locatie Oosterwold

Oosterwold is een gebied van ongeveer 43 vierkante kilometer tussen Almere en Zeewolde, doorsneden door de A27. In Wilgenwold worden de zeer duurzame woningen op zeer ruime kavels ontwikkeld. Door hun stoere en landelijke karakter passen deze prachtig in het groene polderlandschap van Oosterwold. Vanuit Wilgenwold rij je binnen een paar minuten de afslag naar de A6 of A27 op.

Directe omgeving

Oosterwold ligt tussen de Kievitsweg vlakbij Golfclub Aalmeerderhout en de Paradijsvogelweg in Almere. Op steenworp afstand ligt de wijk Nobelhorst, waar al voorzieningen zoals een basisschool, huisartsenpost en binnenkort meerdere winkels en een supermarkt zijn. Aan natuur in de omgeving geen gebrek: het Almeerderhout en de Oostvaardersplassen zijn een mooi fietstochtje waard.

Waarom wonen in Oosterwold?

Wonen in Oosterwold betekent genieten van groen, rust en ruimte met de faciteiten van de randstad. Winkelen en uit eten op de Brink in Laren of de beste middelbare scholen in Hilversum. Naar musea in Amsterdam of een terrasje pakken aan de Oude Gracht in Utrecht. Lekker ontspannen en watersporten bij de stranden van de Loosdrechtse plassen of wandelen in de prachtige bossen bij Baarn. Kortom, het gebied rondom Oosterwold heeft veel te bieden. Utrecht en Amsterdam liggen op ruim een half uur rijden en het Gooi op 20 minuten.

Almere is een jonge stad met 200.000 inwoners op slechts 25 minuten afstand van Amsterdam, met een rijke natuur, 42 kilometer lange kustlijn en bijzondere geschiedenis. De stad kent zes kernen, Almere Poort, Pampus, Haven, Stad, Buiten en Hout.

Ondanks haar jonge historie is Almere een stad met alle voorzieningen die horen bij een stad van formaat. Restaurants, stadsschouwburg, bioscopen, winkelcentra, evenementen en (sport)verenigingen zijn allemaal aanwezig.

Projecten in Oosterwold

Wilgenwold

Woning excl. grond
Vanaf € 302.500
Bekijk project

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Wilgenwold werkt samen met: